Recept

Quiche met tomaatjes en chorizo-crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Verrassende quiche!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de krieltjes, kook ze gaar in de schil. Snij de tomaatjes in stukjes. Snipper het pepertje (zonder zaadjes). Snij de chorizo in blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Mix de chorizoblokjes samen met het broodkruim en wat olijfolie tot een crumble.

  3. 3

    Klop de eieren met de room luchtig. Roer er de parmezaan, het pepertje en de peterselie door. Kruid met fleur de sel.

  4. 4

    Schik het kruimeldeeg in de vorm. Leg er bakpapier op en gedroogde bonen (of bakknikkers). Zet 12 minuten in de oven. Verwijder bonen en bakpapier.

  5. 5

    Snij de krieltjes in plakjes en leg ze in de voorgebakken deegbodem. Verdeel er de tomaatjes over. Schenk er het eimengsel op. Bestrooi met de crumble. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ingrediënten voor

4 personen
  • kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 portie
  • parmezaan (geraspt)50 g
  • chorizo (pittig)100 g
  • krieltjes6
  • gedroogde tomaat100 g
  • eieren4
  • panko50 g
  • room2 dl
  • olijfolie
  • rode chilipeper1
  • knoflook1 teentje
  • bladpeterselie (gehakt)2 el
  • fleur de sel (fijn zeezout)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!