Quiche met tomaatjes en chorizo-crumble
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes, kook ze gaar in de schil. Snij de tomaatjes in stukjes. Snipper het pepertje (zonder zaadjes). Snij de chorizo in blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Mix de chorizoblokjes samen met het broodkruim en wat olijfolie tot een crumble.
-
3
Klop de eieren met de room luchtig. Roer er de parmezaan, het pepertje en de peterselie door. Kruid met fleur de sel.
-
4
Schik het kruimeldeeg in de vorm. Leg er bakpapier op en gedroogde bonen (of bakknikkers). Zet 12 minuten in de oven. Verwijder bonen en bakpapier.
-
5
Snij de krieltjes in plakjes en leg ze in de voorgebakken deegbodem. Verdeel er de tomaatjes over. Schenk er het eimengsel op. Bestrooi met de crumble. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 portie
- parmezaan (geraspt)50 g
- chorizo (pittig)100 g
- krieltjes6
- gedroogde tomaat100 g
- eieren4
- panko50 g
- room2 dl
- olijfolie
- rode chilipeper1
- knoflook1 teentje
- bladpeterselie (gehakt)2 el
- fleur de sel (fijn zeezout)