Quiche met ricotta en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C
-
2
Bekleed een bakvorm met het bakpapier en de bladerdeegbodem. Leg er een vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen.
-
3
Bak de bodem 10 minuten op 200° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat nog 2 minuten bakken .Blancheer de spinazie drie minuten in gezouten water. Spoel de groente onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
-
4
Druk de groente goed uit en hak ze vervolgens grof. Vermeng de spinazie met de ricotta . Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de pijnboompitten fijn. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.
-
5
Bestrijk de voorgebakken deegbodem met mosterd. Strooi er de pijnboompitten over. Schep de kaas-spinazie-crème in de taart en lepel er de eierdooiers over.
-
6
Zet de quiche 40 minuten in de oven op 180°C. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Vooraf bakken kan, laat hem dan wel afkoelen op een rooster (dan blijft het deeg lekker knapperig).
Voorbereiding