Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen, de ui en de prei schoon, en snij in stukjes. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even ontdooien.
-
2
Dep de kalkoenblokjes droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout, en bak ze rondom bruin in wat boter. Beboter een ronde ovenschaal en schep het vlees erin.
-
3
Stoof de groenten in de pan van het vlees, in wat boter. Blus met de gevogeltebouillon en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Snij de broccoli in roosjes en doe ze ook in de pan. Laat 5 minuten doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en schep de groenten met de bouillon over de kalkoenblokjes in de schaal.
-
4
Dek de schaal af met het bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet het kalkoenpannetje 40 minuten in de voorverwarmde oven.