Recept

Stoofpotje van kalkoen, knolselder, champignons, wortel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezond stoofpotje met extra veel groenten!

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij hem in reepjes. Schil de knolselder en snij hem in blokjes van 3 centimeter. Schil de wortelen en snij ze in plakken van 1 centimeter. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Bak de stukken kalkoenstoofvlees rondom goudbruin en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees uit de pan, doe de ui in de pan en laat die enkele minuten zacht stoven. Voeg de knolselder en de wortel toe en laat die nog 1 minuut meebakken.

  3. 3

    Blus de groenten met de rode wijn en de fond. Voeg de tomatenblokjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn toe en laat alles 1 à 1.30 uur zacht garen of tot het vlees zacht is.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon. Verhit een scheutje olijfolie en bak de champignons met de knoflook tot de champignons gaar en licht goudbruin zijn. Kruid ze met peper en zout. Voeg ze toe aan de stoofpot. Kruid de stoofpot met peper en zout en werk hem af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van kalkoen, knolselder, champignons, wortel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!