Recept

Gepofte aardappelen met bietjestartaar en mierikswortelroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de bieten, verpak ze in aluminiumfolie en laat ze 1 uur zacht garen op de rand van de barbecue.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 10 minuten voor in lichtgezouten water. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze minstens 30 minuten meepoffen op de rand van de barbecue.

  3. 3

    Meng de ingrediënten voor de mierikswortelroom en kruid met peper en zout. Zet de crème koel.

  4. 4

    Haal de bietjes van de grill en laat ze even afkoelen. Schil ze en snij ze in stukken. Pel en pers de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn, zonder de zaadjes. Mix de bietjes met de knoflook, chilipeper en yoghurt tot een gladde puree. Roer er de ahornsiroop en olijfolie door. Breng op smaak met zout.

  5. 5

    Spoel de kervel en dille. Vul 8 glazen potjes met de bietentartaar, schep er de mierikswortelroom bovenop en werk af met kervel en dille. Haal de aardappelen van de barbecue, plooi de aluminiumfolie open, snij de aardappelen in en serveer ze met de bietjestartaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappelen met bietjestartaar en mierikswortelroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!