Recept

Groene tagliatelle met kalkoen, pesto en gekonfijte kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kalkoen voor kerst, maar dan eens anders. Deze snelle pasta smaakt altijd.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Spoel de kerstomaten en schik ze in een ovenschaaltje. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met suiker. Kruid met peper en zout en konfijt ze 1 uur in de oven.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van het basilicum. Rasp de parmezaan. Pers de citroen uit. Pel het teentje knoflook en snipper heel fijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Meng ze met het basilicum, de parmezaan, het citroensap, de knoflook en kruid met peper en zout. Voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Voeg nog olie toe naar smaak.

  3. 3

    Snij de kalkoenfilets in reepjes en kruid met peper en zout. Bak ze gaar in een pan met olijfolie.

  4. 4

    Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet af en meng er meteen de pesto, kalkoen en kerstomaatjes door. Werk af met fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene tagliatelle met kalkoen, pesto en gekonfijte kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!