Hamburger met frietjes
bereiding
-
1
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er hamburgers van. Zet 10 minuten in de koelkast.
-
2
Bak de hamburgers in een pan met boter 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat ze nog even doorwarmen tot ze gaar zijn. Bak het spek in een pan krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Pel de uien en snij ze in ringen, bak ze glazig in de pan met het spekvet. Spoel de tomaten en snij in plakjes, maak de sla schoon.
-
4
Snij de broodjes in 2 en rooster de helften in de broodrooster of de grillpan. Beleg de onderste helft met wat sla, enkele plakjes tomaat, een hamburger, een plakje spek en wat gebakken uiringen. Doe er ketchup en/of mayonaise op. Sluit het broodje en serveer de burger met verse frieten