Bananenmousse met speculaas
bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
-
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker witromig. Zet even opzij.
-
3
Breng 2 eetlepels water aan de kook. Los er van het vuur de uitgeknepen gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen.
-
4
Pel de bananen. Hou een halve banaan apart voor de afwerking. Prak de rest met een vork. Voeg het citroensap toe en mix glad.
-
5
Klop de Campina Slagroom stijf. Meng de bananenpuree met de eidooiers, de advocaat, de room en de gelatine.
-
6
Klop de eiwitten met de vanillesuiker tot pieken. Spatel ze door de crème.
-
7
Verkruimel 6 speculaaskoekjes en verdeel ze over 4 glaasjes. Schep er de bananenmousse op. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met plakjes banaan en een speculaasje.