Fishsticks van koolvis met boerenkoolpuree en tartaarsaus
bereiding
bereiding
-
1
Maak de tartaarsaus. Pel en snipper de sjalot. Snij de augurk fijn. Prak het ei. Meng alle ingrediënten, kruid de saus met peper en zout en zet ze koel weg.
-
2
Schil de aardappelen. Pel de ui en snij hem in partjes. Kook de aardappelen en de ui in ongeveer 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Voeg er de laatste 5 minuten de blaadjes boerenkool aan toe.
-
3
Giet de aardappelen en de boerenkool af en pureer ze samen met de melk en een klont boter. Kruid de puree met peper en zout.
-
4
Snij de vis in reepjes en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord. Verkruimel de cornflakes in een derde diep bord. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de cornflakes. Bak ze in een bodempje olie goudbruin en gaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Snij de citroen in partjes. Serveer de fishsticks met de puree en de tartaarsaus. Werk ze af met de citroenpartjes en een plukje kervel.