Stoofpotje met lam en kikkererwten
bereiding
-
1
Spoel de aubergine, snij in blokjes en bestrooi met zout. Laat 30 min. uitlekken. Spoel en dep droog met keukenpapier.
-
2
Verhit wat olie in een braadpan en bak er het lamsvlees in aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
-
3
Pel en snipper de ui en de knoflook, bak ze in de pan van het vlees glazig in wat extra olijfolie. Doe er de kaneel, kruidnagels en aubergineblokjes bij. Roerbak 3 min. Doe het vlees weer in de pan, doe er de tomatenblokjes bij, de abrikozen en 300 ml water. Kruid met peper en zout. Laat 45 min. sudderen.
-
4
Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en doe ze met de honing bij het stoofpotje. Laat 15 min. sudderen.
-
5
Meng de couscous met de olijfolie zodat elk korreltje een laagje olie heeft. Overgiet met de kokende bouillon en laat 15 min. wellen. Maak los met een vork. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan en roer ze met de peterselie door de couscous. Serveer het stoofpotje met de couscous.