Kalkoenrollade met gestoomde savooikool
bereiding
-
1
Hak de blaadjes van de peterselie en de salie. Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Wrijf de champignons droog schoon, snij ze in fijne brunoise. Meng de kruiden, de knoflook en de champignons.
-
2
Snij de kalkoenfilet open maar net niet helemaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met het champignon-kruidenmengsel. Vouw dicht en bind op met keukentouw. Leg de rollade in een stoommandje.
-
3
Snij de savooikool in reepjes. Spoel ze. Doe ze in een tweede stoommandje.
-
4
Zet boven een liter water en stoom het vlees en de groente in 30 minuten gaar.
-
5
Giet 100 ml van het stoomwater in een steelpannetje. Los het bouillonblokje op in 150 ml warm water. Doe bij het stoomwater. Breng aan de kook. Doe er de room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Snij het vlees in plakken. Verdeel de kool en het vlees over vier borden. Serveer met krokante aardappelrösti.