Savooikoolpakketjes met scampi’s en zalm
bereiding
-
1
Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart open. Verwijder het zwarte darmkanaal. Snij de zalmfilet in 16 gelijke stukken. Spoel de paprika’s. Snij ze in reepjes en/of blokjes. Pers de citroen.
-
2
Kook de rijst gaar in gezouten water. Breng hem op smaak met de rijstazijn.
-
3
Stoom de koolbladeren 10 minuten boven een bodempje water. Snij er de harde nerven uit. Leg op elk koolblad een dun laagje rijst, leg er een scampi en een stukje zalm op. Vouw dicht en bind op met keukentouw of steek vast met houten prikkers.
-
4
Leg de pakketjes in een stoommandje. Stoom ze 5 minuten.
-
5
Stoof de paprikablokjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe er de kippenbouillon bij. Laat 5 minuten stoven onder deksel. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Voorbereiding