Potje van savooikool met wortelen
bereiding
-
1
Verwijder de buitenste bladeren en de kern van een savooikool. Snij de rest in repen, spoel grondig.
-
2
Schil de wortelen met een dunschiller, snij ze in staafjes. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes.
-
3
Pel en snij de ui in ringen. Fruit ze glazig in olie, in een diepe pan met deksel.
-
4
Doe er de savooikool bij. Laat een paar minuten garen, tot de kool wat geslonken is.
-
5
Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten zacht stoven.
-
6
Voeg er de wortelen en de aardappelen aan toe. Laat nog 10 minuten zacht koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
-
7
Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier. Voeg ze bij de groenten.
-
8
Laat nog heel even goed doorwarmen.