Gevulde aardappel met pittig yoghurtsausje
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie. Rooster ze 1.15 uur op de barbecue (of in de oven, op 200°C). Draai geregeld om. Maak intussen de lente-ui schoon en snij ‘m in ringetjes. Spoel het pepertje en hak fijn.
-
2
Laat de aardappelen even afkoelen. Snij er een kapje af. Hol de aardappel uit. Meng het uitgehaalde kruim met de kaas, boter, bieslook, lente-ui, chilipeper en het sesamzaad. Kruid met zout. Vul er de aardappels mee.
-
3
Plet de knoflook in een vijzel tot een pasta met de gember, het paprikapoeder, zout, de komijn en koriander. Roer door de Griekse yoghurt.
-
4
Zet de gevulde aardappelen nog enkele minuten op de grill tot ze weer warm zijn. Werk af met zaden, pitten en waterkers. Serveer met de yoghurtsaus.