Gevulde aardappelen met spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Verwijder dan de folie en leg ze opnieuw 10 minuten in de oven.
-
2
Maak de paprika’s schoon en snij in kleine blokjes. Spoel de lente-uien en snij ze in julienne. Bak de spekblokjes krokant in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Stoof de paprikablokjes en de helft van de lente-ui in het resterende spekvet. Doe er na 5 minuten de maïs bij en laat kort even meebakken.
-
4
Maak een inkerving in de aardappelen. Duw het vruchtvlees er een beetje uit. Lepel er de zure room over en kruid met peper en zout. Verdeel er het spek en de groenten over.
-
5
Werk af met de kaas. Zet nog even onder de grill van de oven tot de kaas goudbruin kleurt. Werk af met de lente-ui.