Uiensoep
bereiding
-
1
Pel de uien. Snij 500 g ui in blokjes en de rest in grove stukken. Schil de aardappelen en spoel de selder en de prei. Snij ook deze groenten in grove stukken.
-
2
Fruit de stukken ui glazig in de helft van de boter. Voeg er de aardappelen, de prei, de selder en het kruidentuiltje aan toe. Schenk er de bouillon bij. Laat 15 minuten koken onder deksel.
-
3
Doe er het bier bij. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook aan. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout.
-
4
Fruit de blokjes ui goudbruin in de rest van de boter. Doe ze bij de soep.
-
5
Snij het brood in driehoekjes. Rooster het in de toaster.
-
6
Verdeel de hete soep over vuurvaste kommetjes. Leg een stukje geroosterd brood in de soep. Bestrooi met gemalen kaas. Zet kort onder de hete grill.