Recept

Rode-uiensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige soep

bereiding
  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de 750 g gesnipperde rode uien, de preiringen en de selderboogjes. Voeg de aardappelblokjes toe en laat even meestoven.

  2. 2

    Blus met de bouillon en doe het kruidentuiltje in de soep. Kruid met zout. Laat een halfuur pruttelen op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep.

  3. 3

    Snij 100 g rode ui in fijne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien gaar met peper, zout en een koffielepel suiker.

  4. 4

    Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer elke kom met een hoopje gekaramelliseerde uiringen en wat fijngehakte peterselie. Strooi er wat gemalen kaas over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode-uiensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!