Kalkoenspiesjes met pompoenpuree
bereiding
-
1
Leg de kalkoenblokjes in een marinade van 3 el olie, de knoflook, het citroensap en peper en zout. Zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Schep af en toe om.
-
2
Snij 400 g pompoen in stukken, de rest in fijne julienne.
-
3
Snij 3/4 van het spek in kleine blokjes. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen.
-
4
Bak in dezelfde pan de rest van het spek lichtjes krokant. Doe er de sjalotjes en de stukken pompoen bij en roerbak een paar minuten. Blus met de bouillon en het bier. Laat 20 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
-
5
Neem het spek weg. Pureer de groenten met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Prik de gemarineerde blokjes kalkoenfilet op spiesjes. Rooster ze 5 tot 7 minuten in de grillpan.
-
7
Blancheer de pompoenjulienne 2 minuten in gezouten water. Giet af en vermeng ze met de spekblokjes.
-
8
Schik de spiesjes en de pompoenjulienne op voorverwarmde borden. Zet de pompoenpuree er in een kommetje apart bij.