Recept

Aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Spoel ze en dep ze droog. Snij ze in flinterdunne plakjes, maar spoel ze niet meer, anders verdwijnt het zetmeel dat nodig is voor de binding!

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Breng de melk aan de kook met de room, de (gepelde) knoflook, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat even trekken. Verwijder daarna de knoflook.

  4. 4

    Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in laagjes in en schenk er telkens wat van de melk over. Schenk er aan het eind alle resterende melk over: de aardappelen moeten net onder staan.

  5. 5

    Beleg de aardappelen met vlokjes boter en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 45 minuten in de oven.

  6. 6

    Neem de folie weg en bestrooi de aardappelen met de kaas. Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!