Aardappelgratin
bereiding
-
1
Schil de aardappelen. Spoel ze en dep ze droog. Snij ze in flinterdunne plakjes, maar spoel ze niet meer, anders verdwijnt het zetmeel dat nodig is voor de binding!
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Breng de melk aan de kook met de room, de (gepelde) knoflook, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat even trekken. Verwijder daarna de knoflook.
-
4
Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in laagjes in en schenk er telkens wat van de melk over. Schenk er aan het eind alle resterende melk over: de aardappelen moeten net onder staan.
-
5
Beleg de aardappelen met vlokjes boter en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 45 minuten in de oven.
-
6
Neem de folie weg en bestrooi de aardappelen met de kaas. Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven.