Appelpannenkoeken
bereiding
-
1
Splits de eieren.
-
2
Vermeng de bloem met een snuifje zout. Doe er de eidooiers bij. Roer stevig om. Voeg er in een straaltje de melk aan toe en roer tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
-
3
Spoel en droog de appelen. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Snij de appels in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
-
4
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.
-
5
Laat een klontje boter smelten en goed heet worden in een koekenpan. Schep er met een kleine pollepel een portie beslag in. Laat een halve minuut bakken.
-
6
Leg er een paar appelplakjes bij. Bestrooi ze met wat suiker. Laat nog anderhalve minuut verder bakken, of tot de pannenkoek stevig is.
-
7
Laat de pannenkoek op een bord glijden en dan, omgekeerd, weer in de pan. Laat ook de andere kant goudbruin bakken.
-
8
Serveer de pannenkoeken warm.