Recept

Fricassee van kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in reepjes. Kruid met peper en zout. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit 1 el boter of olie en bak ze kort op hoog vuur. Voeg de sjalot toe. Laat even meebakken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en laat uitlekken in een vergiet.

  4. 4

    Verhit 1 el boter of olie en bak de kipreepjes kort aan. Bestrooi ze met de bloem en laat nog even bakken. Giet de bouillon erbij. Schep om en laat 5 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Giet de room erbij. Schep om en laat zonder deksel 2 minuten inkoken.

  6. 6

    Voeg de champignons en de doperwtjes toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Laat nog 2 minuten doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fricassee van kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!