Fricassee van kip
bereiding
-
1
Snij de kipfilet in reepjes. Kruid met peper en zout. Pel en snipper de sjalot.
-
2
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit 1 el boter of olie en bak ze kort op hoog vuur. Voeg de sjalot toe. Laat even meebakken. Kruid met peper en zout.
-
3
Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
-
4
Verhit 1 el boter of olie en bak de kipreepjes kort aan. Bestrooi ze met de bloem en laat nog even bakken. Giet de bouillon erbij. Schep om en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
-
5
Giet de room erbij. Schep om en laat zonder deksel 2 minuten inkoken.
-
6
Voeg de champignons en de doperwtjes toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Laat nog 2 minuten doorwarmen.