Risotto met scampi’s
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en fruit hem glazig in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Giet er de warme kippenbouillon bij. Dek af en laat op een heel zacht vuur 15 minuten sudderen. Roer af en toe om.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika en het pepertje schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de lente-uitjes in ringen.
-
3
Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze samen met de knoflook 2 minuten in olijfolie. Haal uit de pan en zet even opzij.
-
4
Breng in dezelfde pan de kreeftenbouillon aan de kook met de paprika, de chilipeper en de lente-uitjes. Laat tot twee derde inkoken. Voeg er de rijst en de scampi’s aan toe. Breng op smaak met limoensap en vermeng. Maak nog even warm en werk af met basilicum. Geef er naar smaak tomatensaus bij.