Risotto met krokante scampi’s, mosselen en boschampignons
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en 3 van de teentjes knoflook en snipper fijn. Zet een pannetje op een zacht vuur met wat olijfolie en stoof de ui en knoflook aan.
-
2
Voeg na enkele minuten de rijst toe en bak op tot hij glazig is. Blus met de witte wijn en laat het vocht zachtjes verdampen. Warm de visfond op en giet hem er beetje bij beetje al roerend bij. Wacht telkens tot al het vocht opgenomen is, voor je er nieuwe bouillon bij giet. Na zo’n 18 à 20 minuten is de risotto gaar.
-
3
Bak intussen de boschampignons even op. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak ook de scampi’s kort krokant. Spoel de mosselen zorgvuldig en stoom ze gaar in een pot met wat boter en een teentje knoflook. Laat ze in hun schelp.
-
4
Werk de risotto af met de goede boter en op het einde nog wat geraspte Parmezaan. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
5
Schep wat risotto op ieder bord en lepel er wat gebakken boschampignons en scampi’s op. Werk af met een takje peterselie en enkele mosseltjes.