Recept

Kervelsoep met balletjes en croutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel en snipper de prei. Pel en hak de uien. Stoof ze samen in wat boter of olie. Schenk er de bouillon bij. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten koken.

  2. 2

    Spoel en hak de kervel. Doe hem bij de soep en laat nog 5 minuten koken. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met nootmuskaat en eventueel nog peper en zout. Rol er nootgrote balletjes van en kook ze gaar in water (tot ze komen bovendrijven). Giet ze af en doe ze bij de soep.

  4. 4

    Snij het brood in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Fruit hem glazig in flink wat olijfolie. Doe er de broodblokjes bij en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier

  5. 5

    Schep de soep in borden of kommetjes. Strooi er de croutons bij en werk af met een plukje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!