Recept

Aardappelslaatje met asperges en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Halfzongedroogde tomaatjes zijn, zoals de naam het zelf zegt, minder lang gedroogd dan zongedroogde tomaatjes. Daarom zijn ze ook sappiger en dus ook minder lang houdbaar.

bereiding
  1. 1

    Kook de asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze even afkoelen in een kom met ijskoud water, dan blijven ze stevig. Laat ze uitlekken.

  2. 2

    Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Prak de gekookte aardappelen net helemaal fijn en meng ze met de tomaat, de mayonaise, de yoghurt, de lente-ui en de peterselie. Breng deze mix op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

  3. 3

    Rooster de sneden brood. Verdeel er de aardappelmix over. Kruid eventueel met peper, enkele druppels citroen en olijfolie.

  4. 4

    Leg op elke snee brood 3 asperges in een plak beenham gerold en werk af met lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelslaatje met asperges en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!