Gegrilde witte asperges met ham
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Leg ze in een ruime pot lichtgezouten water en breng het water aan de kook. Neem ze zodra het water kookt van het vuur en laat ze nog 5 minuten afgedekt garen. Neem de asperges uit het water en laat ze goed uitlekken.
-
2
Kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Plet de eitjes. Snipper de peterselie fijn en meng ze samen met wat olijfolie onder de geplette eitjes. Kruid met peper en zout.
-
3
Wrijf de asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges aan alle kanten gaar. Kruid met peper en zout en fris ze op met de geraspte citroenschil en het citroensap.
-
4
Verdeel de asperges over de borden, leg er telkens 2 plakjes ham bij en lepel er de geplette eitjes naast. Werk af met nog wat extra olijfolie.