Recept

Gegrilde witte asperges met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt

“Ook lekker met gerookte zalm en verse garnalen in plaats van ham of puur veggie met enkel de eitjes.”

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Leg ze in een ruime pot lichtgezouten water en breng het water aan de kook. Neem ze zodra het water kookt van het vuur en laat ze nog 5 minuten afgedekt garen. Neem de asperges uit het water en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Plet de eitjes. Snipper de peterselie fijn en meng ze samen met wat olijfolie onder de geplette eitjes. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Wrijf de asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de asperges aan alle kanten gaar. Kruid met peper en zout en fris ze op met de geraspte citroenschil en het citroensap.

  4. 4

    Verdeel de asperges over de borden, leg er telkens 2 plakjes ham bij en lepel er de geplette eitjes naast. Werk af met nog wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde witte asperges met ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!