Thaise krabkoekjes met limoenmayonaise
bereiding
-
1
Voor de krabkoekjes: doe het krabvlees in een grote kom met de vissaus, de sojasaus, het limoensap, de suiker, de arachideolie, de knoflook, de lente-ui, de koriander en de Spaanse peper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
-
2
Voeg er de eieren, de mayonaise en 175 g broodkruim aan toe en meng tot een stevige massa.
-
3
Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er koekjes van. Doe het resterende broodkruim in een bord en paneer de koekjes erin.
-
4
Verhit de olie in een koekenpan en bak de krabkoekjes in porties 3 à 4 minuten per kant goudbruin en krokant. Meng intussen de mayonaise met de geraspte limoenschil en 1 el limoensap. Serveer de krabkoekjes als aperitiefhapje met de limoenmayonaise.