Recept

Makkelijke marmercake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Twee kleuren in één cake.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Laat de boter smelten. Klop ze op met de suiker tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de bloem erbij en roer glad. Giet de botercrème er in een straaltje bij en roer glad.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel ze door het beslag.

  5. 5

    Verdeel het beslag in 2 gelijke porties. Roer door 1 deel de vanille-essence, door het andere het cacaopoeder.

  6. 6

    Beboter de bakvorm en bestuif lichtjes met bloem.

  7. 7

    Schep eerst het chocoladebeslag in de vorm en vervolgens het vanillebeslag. Trek voor het marmereffect een mes of spatel doorheen beide lagen beslag, zonder de bodem van de vorm te raken.

  8. 8

    Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Makkelijke marmercake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!