Marmertulband
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met een garde de boter met de suiker en de vanillesuiker in 5 minuten tot een luchtige witte massa waarin de suikerkorreltjes volledig opgelost zijn. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem. Spatel afwisselend wat bloem en wat melk door het beslag.
-
2
Verwarm de 2 eetlepels melk en los er het cacaopoeder in op. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen en roer door de ene helft het cacaopapje.
-
3
Beboter en bebloem een tulbandvorm. Doe eerst het gewone cakedeeg in de vorm en vervolgens het chocoladedeeg. Haal een vork door de twee lagen deeg in cirkelvormige bewegingen, zodat er een marmereffect ontstaat.
-
4
Bak de cake 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat hem 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens te ontvormen. Laat volledig afkoelen op een rooster.