Recept

Doperwtjesstoemp met sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de plakjes ham 3 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de aardappelen in gezouten water.

  3. 3

    Pel de zilveruitjes en snij ze in kwartjes. Laat 5 minuten afgedekt stoven in boter en olijfolie. Voeg de doperwtjes en een half kopje water toe. Laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Spoel de sla en zwier droog. Scheur de bladeren in reepjes, snij de nerven weg.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en laat opdrogen. Plet ze met de pureestamper. Meng met de uitjes en de doperwtjes. Kruid met peper en zout. Doe de slablaadjes bij de stoemp en schep om. Hou warm op een zacht vuur.

  6. 6

    Bak de met peper en zout gekruide sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant, in boter of olie. Hou ze warm onder folie.

  7. 7

    Blus de pan met de visfumet en de witte wijn. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat even doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met 1 koffielepel ijskoude boter. Doe er de kervel bij en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  8. 8

    Leg een bakring op een bord, schep er de stoemp in en verwijder de ring. Leg er de sint-jakobsvruchten bij. Lepel hete saus erover en werk af met een hamkrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Doperwtjesstoemp met sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!