Recept

Vitello tonnato

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topklassieker.

bereiding
  1. 1

    Kruid het vlees met peper en zout en braad het rondom goudbruin in olijfolie. Haal het gebraad uit de pan en zet het aan de kant.

  2. 2

    Fruit in dezelfde pan de ui glazig. Doe er het vlees weer bij. Schenk er de wijn en de kippenbouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat, afgedekt, 30 minuten sudderen tegen het kookpunt. Neem van het vuur en laat het vlees – liefst een nacht – afkoelen in het kookvocht.

  3. 3

    Mix de tonijn met de olie uit het blikje, de ansjovis, de uitgelekte kappertjes en de knoflook tot een smeuïge pasta. Doe er eventueel iets meer olijfolie bij. Meng met de mayonaise, breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Snij het gebraad in fijne plakjes. Leg ze op de ciabattasneetjes. Werk elk sneetje af met een lepeltje tonijnsaus, tomaatblokjes, enkele kappertjes en een plukje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vitello tonnato

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!