Vitello tonnato voor 12
bereiding
-
1
Doe het kalfsvlees in een grote pan, samen met de wortels, de selder, de uien, de laurier en de knoflook. Breng aan de kook en laat net onder het kookpunt pruttelen (reken zo’n 35 à 40 minuten per kilo). Het vlees mag niet te gaar worden. Laat een paar uur of zelfs een nacht afkoelen in het kookvocht. Giet het vlees af en bewaar een beetje kookvocht.
-
2
Meng de uitgelekte tonijn met de ansjovis, 4 theelepels kappertjes (afgespoeld en uitgelekt) en 6 eetlepels vers citroensap. Mix tot een gladde crème. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de crème te dik is.
-
3
Schep de tonijncrème in een kom en roer er de mayonaise door tot je een mooie tonijnsaus hebt.
-
4
Snij het kalfsvlees in zo dun mogelijke plakken en leg ze op de borden.
-
5
Bestrijk het vlees met een laagje tonijnsaus. Werk af met overlangs gesneden augurkjes en kappertjes.