Kalkoenburgers met knolseldersaus
bereiding
-
1
Blancheer de selderblokjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
-
2
Vermeng de eidooier met het gehakt, de rozemarijn en de helft van het paneermeel. Kruid eventueel bij met peper en zout. Kneed een kwart van de selderblokjes door het gehakt. Verdeel het gehakt in vier porties. Rol ze elk tot een bal en duw die plat tot een burger. Klop het eiwit los en rol de burgers erdoor. Wentel ze door de rest van het paneermeel.
-
3
Breng de kalfsfond met de port aan de kook. Laat 2 minuten stevig doorkoken.Haal de pan van het vuur en werk de saus op met vlokjes ijskoude boter. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Schep de rest van de selderblokjes bij de saus. Laat even goed doorwarmen.
-
4
Verhit frituurolie op 160°C. Frituur de burgers 3 minuten.
-
5
Schik de kalkoenburgers op de borden, lepel er de hete saus bij en serveer meteen