Kalkoenburger met portobello's, zoetzure radijzen en fetadip
bereiding
-
1
Breng in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook. Zet het vuur zachter en los de suiker al roerend op. Neem de pan van het vuur. Halveer de radijzen en schep ze in de marinade. Laat minstens een kwartier rusten.
-
2
Pel en snipper de sjalot en meng met het gehakt en de peterselie. Kruid met peper en maak er 4 hamburgers van. Bak ze in olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar.
-
3
Snij de rode ui in dikke ringen en besprenkel met de honing en het citroensap. Verhit olie in een steelpan en bak er de uiringen in. Bak de portobello’s in een andere pan.
-
4
Mix alle ingrediënten voor de fetadip en breng op smaak met peper en zout.
-
5
Stel de burgers samen met telkens 2 portobello's en daartussen een kippenburger, gebakken rode ui en een slaatje van rucola, fijngesneden broccoli, knolselder en winterwortel. Werk af met de radijsjes en geef er de fetadip bij.