Recept

Consommé met bamboe en oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de bamboescheuten en maïskorrels uitlekken.

  2. 2

    Spoel de limoen met heet water. Schil hem met een dunschiller. Snij de helft van de schil in fijne reepjes. Pers de vrucht uit.

  3. 3

    Wrijf de oesterzwammen droog schoon met keukenpapier en snij ze in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Spoel en snipper de chilipepertjes (zonder de zaadjes).

  4. 4

    Roerbak de oesterzwammen, lente-ui en pepertjes 2 minuten in zonnebloemolie. Doe er het limoensap en de schil bij. Roerbak 1 minuut. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.

  5. 5

    Doe de bamboescheuten en maïs bij de soep. Breng op smaak met sojasaus en laat even verwarmen. Werk af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Consommé met bamboe en oesterzwammen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!