Consommé met bamboe en oesterzwammen
bereiding
-
1
Laat de bamboescheuten en maïskorrels uitlekken.
-
2
Spoel de limoen met heet water. Schil hem met een dunschiller. Snij de helft van de schil in fijne reepjes. Pers de vrucht uit.
-
3
Wrijf de oesterzwammen droog schoon met keukenpapier en snij ze in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Spoel en snipper de chilipepertjes (zonder de zaadjes).
-
4
Roerbak de oesterzwammen, lente-ui en pepertjes 2 minuten in zonnebloemolie. Doe er het limoensap en de schil bij. Roerbak 1 minuut. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
-
5
Doe de bamboescheuten en maïs bij de soep. Breng op smaak met sojasaus en laat even verwarmen. Werk af met koriander.