Recept

Gevulde aardappel met spek en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker hartig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en hou apart. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de basilicumblaadjes, de rozemarijn en 4 takjes bieslook. Snij het spek en de ham in reepjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan. Bak de paddenstoelen op hoog vuur. Voeg er de kruiden en de zilveruitjes aan toe. Kruid goed met peper. Hou apart.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak het vlees krokant op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de reepjes met de paddenstoelen.

  4. 4

    Snij een hoedje van de aardappelen. Lepel ze een beetje uit. Vul ze met de farce. Werk af met bieslooksprietjes en een flinke draai van de pepermolen.

  5. Roomdip

  6. 5

    Klop 1 dl room half op. Voeg er 100 g zure room bij en klop het mengsel stijf.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aardappel met spek en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!