Gevulde aardappel met spek en paddenstoelen
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en hou apart. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de basilicumblaadjes, de rozemarijn en 4 takjes bieslook. Snij het spek en de ham in reepjes.
-
2
Verhit olijfolie in een pan. Bak de paddenstoelen op hoog vuur. Voeg er de kruiden en de zilveruitjes aan toe. Kruid goed met peper. Hou apart.
-
3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak het vlees krokant op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de reepjes met de paddenstoelen.
-
4
Snij een hoedje van de aardappelen. Lepel ze een beetje uit. Vul ze met de farce. Werk af met bieslooksprietjes en een flinke draai van de pepermolen.
-
5
Klop 1 dl room half op. Voeg er 100 g zure room bij en klop het mengsel stijf.
Voorbereiding
Roomdip