Aubergines met parmezaan
bereiding
-
1
Spoel de aubergines. Snij ze in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi ze met zout. Spoel na 1 uur af en dep droog.
-
2
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in stukken. Pel en plet de knoflook en fruit de teentjes glazig in olijfolie. Doe er de stukken tomaat en een paar takjes basilicum bij. Laat op een zacht vuur, onafgedekt, 30 minuten sudderen tegen het kookpunt. Kruid de tomatensaus met peper en zout.
-
3
Bak de aubergines een paar minuten aan beide kanten in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
4
Vet een ovenschaal in met olie en leg er de helft van de aubergineplakken in. Bestrooi met de helft van de gemalen kaas. Leg er de plakjes ei en mozzarella op. Lepel er wat tomatensaus over. Dek af met de rest van de aubergines. Lepel er de rest van de saus over en zet 30 minuten in de oven.
-
5
Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en zet nog 5 minuten onder de hete grill. Serveer bij voorkeur lauw.