Ontbijtkrans
bereiding
-
1
Meng de bloem in een kom met de gist, de suiker en een snuifje kaneel. Doe er de lauwe melk bij en meng. Doe er 1 ei, de boter en het zout bij en kneed tot een homogeen deeg.
-
2
Voeg de rozijnen, krenten, cranberry’s en citroenschil toe en kneed in 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
-
3
Verdeel het deeg in 3 porties en vorm er lange worsten van. Laat ze afgedekt 30 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
-
4
Vlecht de drie delen in elkaar en leg de vlecht in een ingevette tulbandvorm. Laat afgedekt opnieuw 40 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
-
5
Verwarm de oven voor op 230° C. Klop het 2de ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet de vorm in de oven, verlaag de temperatuur tot 200° C en bak het brood 25 à 30 minuten.
-
6
Laat het brood eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, en dan verder op een rooster.