Kabeljauwsticks met courgettesalade
bereiding
-
1
Klop de yoghurt los met peper en zout. Meng met de knoflook, de komkommer en het limoensap. Zet koel weg.
-
2
Spoel de sla en scheur in stukken. Bak de courgette kort aan beide kanten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met tijm. Hou warm.
-
3
Snij de vis in acht stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze eerst door de melk, dan door de bloem. Bak ze 4 minuten aan elke kant, in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en prik ze op een stokje.
-
4
Verdeel de sla en de courgetteplakjes over de borden. Leg er de kabeljauwsticks bij. Werk af met een lepel dressing en gehakte bieslook. Serveer meteen.
-
5
Ingrediënten voor
4 personen- kabeljauwfilet500 g
- courgette (in plakken)1
- kropsla1
- verse tijm (gehakt)2 el
- halfvolle melk100 ml
- bloem2 el
- olijfolie
- peper en zout
Voor de dressing
- Griekse yoghurt125 ml
- komkommer (geraspt)2 el
- knoflook (geperst)2 teentjes
- limoensap