Recept

Kabeljauwsticks met courgettesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomers visreceptje met courgette.

bereiding
  1. 1

    Klop de yoghurt los met peper en zout. Meng met de knoflook, de komkommer en het limoensap. Zet koel weg.

  2. 2

    Spoel de sla en scheur in stukken. Bak de courgette kort aan beide kanten in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met tijm. Hou warm.

  3. 3

    Snij de vis in acht stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze eerst door de melk, dan door de bloem. Bak ze 4 minuten aan elke kant, in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en prik ze op een stokje.

  4. 4

    Verdeel de sla en de courgetteplakjes over de borden. Leg er de kabeljauwsticks bij. Werk af met een lepel dressing en gehakte bieslook. Serveer meteen.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauwsticks met courgettesalade

Ingrediënten voor

4 personen
  • kabeljauwfilet500 g
  • courgette (in plakken)1
  • kropsla1
  • verse tijm (gehakt)2 el
  • halfvolle melk100 ml
  • bloem2 el
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing
  • Griekse yoghurt125 ml
  • komkommer (geraspt)2 el
  • knoflook (geperst)2 teentjes
  • limoensap

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!