Knolselderpizza belegd met wintergroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snij in plakken van 1 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie, kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Roerbak de pompoenblokjes, de broccoli, de ui en de spruiten 10 minuten in olijfolie. Voeg er de boerenkool aan toe en roerbak 4 minuten mee. Kruid met peper en zout.
-
3
Mix de verse kruiden glad met de gepelde knoflook, de pecorino en een flinke scheut olijfolie. Kruid royaal met peper en zout.
-
4
Beleg de plakken knolselder met de pesto, groenten en ham. Rasp er nog wat kaas over en zet weer 10 minuten in de oven. Werk de pizza’s af met de lente-uitjes.