Aardpeerdip met parmezaancrackers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de parmezaan. Leg telkens een koffielepel van de geraspte kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de crackers, want ze lopen wat uit. Bak de crackers 5 minuten of tot de randjes goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
-
2
Boen de aardperen goed schoon. Maak 4 pakketjes van aluminiumfolie met daarin telkens twee ongeschilde aardperen, een half ongepeld teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm. Sluit goed af. Zet 1 uur in de oven tot de aardpeer helemaal zacht is. Laat uit de oven afkoelen tot ze lauw zijn.
-
3
Schil de aardperen. Druk de zachte tenen knoflook uit de schil en doe ze allebei in de blender. Mix tot een gladde crème. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk er in een straaltje olijfolie bij, tot je een smeuïge crème krijgt.
-
4
Serveer de kaascrackers met de aardpeercrème. Werk af met de gekneusde peperbolletjes.