Recept

Bladerdeegkrans met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek worstenbroodje in een originele vorm

bereiding
  1. 1

    Laat het bladerdeeg ontdooien. Schik de plakjes iets overlappend tot een grote rechthoek van 2 x 4 deegplakjes. Druk de randen op elkaar vast.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze even in de boter. Doe er de komijn, peterselie, oregano en een snuifje kaneel bij en laat even meestoven.

  3. 3

    Meng het gehakt met de gestoofde sjalot, 1 ei en de verkruimelde beschuiten. Kruid met peper en zout. Vorm een lange worst ter lengte van de deeglap en leg hem in het midden. Bevochtig de deegranden met water en rol dicht.

  4. 4

    Leg de deegrol cirkelvormig, en met de naad naar onder, op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bevochtig beide deeguiteinden en plak ze aan elkaar vast.

  5. 5

    Klop het tweede ei los met wat water. Steek uit het resterende bladerdeeg sterretjes en plak ze met ei op de krans. Bestrijk dan de hele krans met ei en garneer met maanzaadjes.

  6. 6

    Zet 40 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven (verlaag de oventemperatuur als de krans te snel kleurt).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeegkrans met gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!