Recept

Aardappelsalade met spruitjes en gerookt spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook in de winter smaakt een aardappelsalade.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snij ze in schijfjes terwijl ze nog warm zijn. Hou ze nog even warm onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Kook de spruitjes 10 minuten in ruim gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud water. Snij de spruitjes in twee, roerbak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep door de aardappelen.

  3. 3

    Bak het spek krokant, kruid met peper. Schep de spekblokjes uit de pan en voeg toe aan de aardappelsalade.

  4. 4

    Blus de pan met de azijn en 3 el water. Schraap het aanbaksel los met een vork. Laat het vocht even inkoken.

  5. 5

    Verdeel de aardappel-speksalade over vier borden. Besprenkel met het ingekookte vocht. Werk af met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met spruitjes en gerookt spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!