Recept

Aardappelsalade met kip, spek en augurk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze originele aardappelsalade is het ideale bijgerecht bij de barbecue of een lekkere lunch op een warme dag. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Spoel en halveer de krieltjes. Schik ze in een ovenschaal, overgiet ze met 3 eetlepels olijfolie en kruid ze met peper en zout. Schuif de schaal 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Bak intussen de spekblokjes in een braadpan. Schep het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Snij het kippenvlees in reepjes en bak ze 7 minuten goudbruin in een braadpan met wat olijfolie. Schep de kip uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie en de lente- ui fijn. Halveer de zilveruitjes en snij de augurkjes in kleine stukjes.

  4. 4

    Laat de aardappelen afkoelen en meng alles onder elkaar. Kruid tot slot met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met kip, spek en augurk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!