American pancakes met bosbessen
bereiding
-
1
Maak een glad beslag van de bloem, melk en eidooiers. Laat 15 minuten rusten. Hou de eiwitten apart.
-
2
Breng de bosbessen, het sinaasappel- en het citroensap in een klein sauspannetje aan de kook, op een middelhoog vuur. Roer er de geraspte limoenschil en kaneel door.
-
3
Doe 60 ml water in een kom en voeg er het maiszetmeel bij. Roer los tot alle klonters weg zijn. Voeg dit samen met de suiker toe aan het bosbessenmengsel en laat even indikken. Haal van het vuur en laat 10 minuren rusten.
-
4
Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot een luchtige massa. Spatel voorzichtig door het pannenkoekenbeslag.
-
5
Verhit telkens wat boter in een pan en schep er wat van het pannenkoekenbeslag in. Bak de dikke pannenkoeken 1 à 2 minuten aan elke kant. Hou warm.
-
6
Verdeel de pannenkoeken over vier borden en lepel er de bosbessensaus over. Werk af met een lepel zure room of een toefje slagroom.