American pancakes met appeltjes en vanilleroom
bereiding
-
1
Snij het vanillestokje doormidden en schraap de vanillezaadjes eruit. Klop de room op met een mixer en voeg de vanille en de poedersuiker toe. Zet de slagroom in de koelkast tot gebruik.
-
2
Spoel de appel, boor het klokhuis eruit en snij de appel in dunne schijfjes. Zet ze opzij.
-
3
Doe de zelfrijzende bloem in een grote kom samen met de kristalsuiker, het zout, het natriumbicarbonaat en het kaneelpoeder. Smelt de boter en klop die onder de eieren en de melk. Schenk de natte ingrediënten geleidelijk aan onder de bloem. Meng het beslag met een spatel voorzichtig tot een homogeen geheel.
-
4
Smelt een klontje boter in een grote pan. Leg een paar schijfjes appel in de pan en laat ze 1 minuut bakken. Lepel er voorzichtig een paar eetlepels pannenkoekenbeslag over. Smeer het beslag een beetje uit tot een mooi rondje. Bak de pancakes goudbruin in ongeveer 2 minuten, draai ze om en bak ze ook de andere kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
-
5
Serveer de pancakes met de verse vanilleroom.