Gegrilde zeetong met pickles van bloemkool
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij 250 g van de bloemkool in heel fijne roosjes, hou ze apart. Kook de rest van de bloemkool samen met de aardappelen gaar in lichtgezouten water.
-
2
Maak de bloemkoolpickles. Pel de zilveruitjes. Fruit de uitjes met de fijne bloemkoolroosjes in een helft boter en een helft olijfolie, zonder te kleuren. Kruid met zout. Blus met de azijn en de witte wijn. Voeg de kurkuma en mosterd toe. Los het maïszetmeel op in wat en bind er de saus mee. Voeg de kappertjes toe. Kruid met peper.
-
3
Giet de aardappelen en bloemkool af en pureer. Meng met de citroenrasp, karnemelk en peper en zout tot een gladde puree. 4 Wrijf de tongrolletjes in met olijfolie en gril ze dubbelgevouwen in een grillpan langs beide kanten. Serveer met de karnemelkpuree en de bloemkoolpickles. Werk af met een takje oregano.
-
4