Recept

Pompoensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Laat de ui en de knofl ook in de olie glazig worden. Voeg er de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat aan toe. Laat zachtjes stoven.

  2. 2

    Blus met de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en een snufje gemalen muskaatnoot. Laat 15 à 20 minuten koken.

  3. 3

    Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag, kruid lichtjes met peper.

  4. 4

    Mix de soep en schenk er in elke soepkom een straaltje room bij. Serveer met de gebakken spekreepjes. Lekker hierbij zijn gegrilde pitabroodjes, eens iets anders dan stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!