Aperitief-mosselen
bereiding
-
1
Spoel de mosselen grondig zodat er geen zand meer in zit en laat uitlekken.
-
2
Plet de knoflook: leg op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de teentjes niet te pellen.
-
3
Maak de groenten schoon, snij de ui in ringen en hak de wortel en de selderstengels in kleine stukken.
-
4
Zet een grote pot op het vuur, giet er een flinke scheut olijfolie in en laat heet worden.
-
5
Doe de knoflook, de ui, wortel en selder in de pot en laat even fruiten terwijl je roert. Gooi er tijm en laurier bij.
-
6
Doe nu de mosselen in de pot en laat ze één minuut koken op hoog vuur.
-
7
Giet de witte wijn erbij, zet het deksel op de pot en draai het vuur lager. Schud na één minuut de mosselen op en laat nog een minuut dampen onder het deksel.
-
8
Serveer de mosselen in de pot en laat je gasten eruit snoepen bij het aperitief.