Recept

Norirolletjes met groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegan alternatief voor sushi!

bereiding
  1. 1

    Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken.

  2. 2

    Schil de wortelen en rasp ze grof. Maak de stengel preiwit en de lente-uitje schoon. Snij alles in fijne staafjes. Spoel de sojascheuten, blancheer ze 15 seconden in kokend water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Meng de olie met de sojasaus, de azijn en wat peper.

  4. 4

    Leg een norivel op een vochtige doek of een bamboematje voor sushi. Verdeel er de wortelen, prei en lente-uitjes over, samen met de sojascheuten en vermicelli. Besprenke met sojavinaigrette en rol strak op.

  5. 5

    Verpak in plasticfolie en zet koel weg. Herhaal met de rest van de norivellen, groenten en vinaigrette. Leg 30 minuten in de koelkast. Verwijder dan de folie en snij ze in stukken. Werk af met koriander en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Norirolletjes met groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!